Družstvo mužů před novou sezónou

29.09.2013 09:13

 

 

 

V sobotu 5. října se naplno rozjede nový ročník ve většině volejbalových soutěží. První souboj čeká i tým TSR TJ Sokol Letovice, a to s velice těžkým soupeřem Teslou Brno (jádro týmu tvoří hráči, kteří v minulém ročníku hráli druhou nejvyšší soutěž za Brno).  A jak se volejbalisté z Letoví připravili na novou sezónu?

Příprava začala již koncem července. Hhráči více jak měsíc nabírali především fyzickou kondici. Náplní tréninků byly především vytrvalostní běhy a kruhový trénink zaměřený na posilování. V srpnu se tým zúčastnil tradičního ligového turnaje v Drásově, kde obsadil po kvalitních výkonech čtvrté místo.
V měsíci září se přesunuly tréninkové jednotky zaměřené především na jednotlivé herní činnosti do sportovní haly. Prověřit sportovní formu si mohli hráči prověřit na turnaji v Letovicích a ve Znojmě. Na turnaji v Letovicích podali hráči velmi slibný výkon a skončili třetí, na turnaj do Znojma se však kvůli nedostatku hráčů nejelo (zranění, pracovní povinnosti).

Hráčský kádr těsně před sezónou vypadá oproti minulému jako po zemětřesení.
Trenér František Reitschmied nemůže počítat s řadou hráčů.

Tým opustil klíčový hráč, smečař David Janků, který se uchytil u juniorské reprezentace ČR a tím pádem dostal nabídku přestoupit do Brna, kterou využil. Skončil také blokař David Novotný. Pro zranění nejsou k dispozici Štěpán Sedlák (poranění kotníku), Ondřej Boháč (čeká jej operace kolena). K dispozici není ani dlouholetá opora a tahoun družstva Jan kroupa (netrénuje - osobní důvody??).
Družstvo naopak posílí Marek Šimko (blokař), Milan Řezníček (blokař, libero) a po roce se vrací Michal Holas (smečař) a po ještě delší době Honza Šterc (blokař). Do kádru je zařazen, ač teprve žák, i velmi talentovaný, Jakub Dvořák.

Cíle pro příští sezónu jsou ty nejvyšší, Letovice bojovat o celkové vítězství a o návrat do ligy. Soutěž je však velice kvalitní a prakticky zde není slabý soupeř. Hodně toho napoví hned úvodní duel právě s Teslou.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.