Úspěšné zakončení podzimní části soutěže

16.12.2012 16:35

 

V sobotu 8. 12. se ve sportovní hale v tomto roce naposledy představili letovičtí volejbalisté svým příznivcům a zakončili tak podzimní část své soutěže. Soupeřem byl „nepříjemný“ tým TJ Sokol Brno-jih A, se kterým Letovice v minulých ročnících několikrát prohráli.

TSR Letovice        -          TJ Sokol Brno - jih A                     3:1 (19,-21,17,14)

Základní sestava:

Reitschmied, Sedlák, Holas T, Boháč ( Provazník), Kroupa J., Janků D. - libero Ryšavý

Začátek zápasu začali domácí trochu nervózně a skóre tak bylo dlouho vyrovnané. V závěru setu díky zlepšené obraně letovičtí získali náskok bez problémů set dotáhli do vítězného konce. Klid nabitý ziskem prvního setu však domácí v průběhu druhého rychle ztratili. Začali „tradičně“ chybovat na podání a chyby se začali kupit i na příjmu. Není divu, že hosté ziskem druhého setu vyrovnali na 1:1. Mezi druhým a třetím setem proběhla na lavičce domácích bouřlivější debata mezi hráči, do které se samozřejmě zapojoval i v tuto chvíli velmi nespokojený trenér. Výměna argumentů zřejmě pomohla, protože další dva sety už vyzněly zcela jasně pro domácí, kteří tak získali plný počet bodů.

 

TSR Letovice          -          TJ Sokol Brno - jih A                     3:1 (13,25,-22,18)

Základní sestava:

Reitschmied, Sedlák, Holas T, Boháč, Kroupa T., Janků D. - libero Hokl (Ryšavý)

 

V úvodním setu odpoledního zápasu navázali domácí na výkony v posledních setech toho dopoledního. Vyvarovali se chyb na podání, dobře bránili na síti a i v útoku neměli žádný problém. První set trval pouze 15 minut a dá se říci, že skončil rozdílem třídy.
Nepochopitelný zvrat ve výkonu nastal ve druhém setu. Hosté přitiskovali podání a zlepšili výrazně útočné údery. Domácímu týmu zcela odešel příjem a tak útok mohl být veden jenom po kůlech, kde si letovičtí útočníci často nedokázali s připravenou obranou hostí poradit. Přesto ještě i druhý set se štěstím získali domácí. Trest v podobě ztráty setu přišel až ve třetí sadě, ve které domácí pokračovali ve špatném výkonu. Ve čtvrté setů se výkon domácích přece jenom trochu zlepšil, což na štěstí na soupeře stačilo. Ti odjeli nakonec domů bez bodů.

 

Jarní část soutěže začíná až po Novém roce 12.ledna, kdy se Letovice představí opět na domácí palubovce proti Moravské Slávii Brno.  

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.