Utrápené vítězství s týmem ze Šlapanic

10.03.2013 07:25

 

Uplynulý víkend sehrálo družstvo mužů další mistrovské utkání, tentokrát v domácí sportovní hale. Zatím co v předcházejícím kole se střetli s vedoucím týmem soutěže, nyní změřili síly s posledním - s volejbalisty TJ Sokol Šlapanice B. 

Bohužel hráči Letovic se v obou zápasech svým výkonem snížili na úroveň soupeře a tak fanoušci viděli velice podprůměrný volejbal se spoustou chyb na obou stranách.

 

TJ TSR Letovice  -  VK Tišnov 3 : 1 (-25,21,21,16)

 

Základní sestava:

 

Janků L, Sedlák, Holas T, Provazník (Boháč), Kroupa J., Janků D. - libero Ryšavý


Do prvního utkání nastoupili domácí s vervou. Předváděli v průběhu prvního setu pestrý, líbivý volejbal a záhy si vypracovali značný bodový náskok. Když se skóre zastavilo na stavu 23:15 pro domácí, nikdo nepochyboval o tom, kdo získá první set. To co pak ovšem  předvedli domácí, se často na této úrovni nevidí. Díky neschopnosti poradit si při útoku s obranou se náskok během okamžiku rozplynul a o letovičtí o set dokonce přišli.

Ztráta úvodní sady  velmi podlomila sebevědomí  mladých hráčů Letovic a poznamenala do značné míry jejich  výkon v dalších setech. I když další tři sady přece jenom získali, s výjimkou posledního setu to bylo jedno velké trápení.

 

TJ TSR Letovice  -  VK Tišnov 3 : 1 (17,-22,23,13)

 

Základní sestava:

 

Reitschmied, Ondráček, Holas T, Boháč (Provazník), Kroupa J. (Sedlák), Janků D. - libero Hokl

 

Do druhého utkání udělal trenér změny na třech postech. Stejně jako v dopoledním utkání začali domácí lépe a tentokrát značný náskok proměnili v zisk prvního setu. I ve druhém setu byli v úvodu lepší hráči Letovic. Nevydrželo jim to však příliš dlouho. Již tradiční kumulování chyb domácích na příjmu a hlavně při smeči zápas zdramatizovalo. Po ztrátě druhé sady pokračovali domácí v křečovitém výkonu i v následujícím setu a tak hosté dokonce sahali po zisku bodů, když třetí set prohráli až v koncovce a to vlastní chybou na podání. Až v poslední setu, kdy už byl na smeči zkušený Dušan Provazník, se herní projev letovických hráčů výrazně zlepšil a tak si domácí přece jenom připsali plný bobový zisk.

 

Další víkend čeká Letovice souboj s Poštornou opět na domácí palubovce. Budou to poslední domácí utkaní v letošním ročníku.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.