Muži v sezóně 2013/2014

07.07.2014 10:00

Soutěž:                       krajský přebor

Trenér:                       Ing. František Reitschmied

Trénink:                      od 1.8.2013 2x týdně

Po celkem vydařené uplynulé sezóně (4. místo) si vytyčil trenér ing. František Reitschmied cíl – útok na přední příčky a postup do druhé ligy. Již v jarní části se rozhodl pomoci splnit tento cíl odchovanec letovického volejbalu a stále velmi kvalitní hráč Marek Šimko. Jednalo se také o dalším odchovanci – René Bártovi.

Příprava volejbalového družstva mužů začala počátkem srpna. A hned v úvodu musel trenér skousnout velmi hořkou pilulku. Tahoun družstva, který v uplynulé sezóně nevynechal jediný trénink, ohlásil přestup do družstva Volejbal Brno a tým opustil. Tým tak fyzickou přípravu a přípravné turnaje tak absolvoval bez svého lídra a také bez dalšího hráče základní sestavy – Jana Kroupy – skončil. Turnaje v Drásově a v Letovicích absolvoval tým s docela slušnými výsledky, ale trenérovi přinesly další vrásky. V Drásově se zranil Ondřej Boháč, a jak se ukázalo později, jeho zranění kolena si vyžádalo operaci- sezóna pro něho skončila dřív, než začala. A aby toho nebylo málo, v Letovicích si poranil ploténku Dušan Provazník tak vážně, že i on byl pro tuto sezónu ze hry.

Ztráta tří smečařů měla samozřejmě vliv na úvod sezóny. První zápasy vyšly bodově naprázdno a cíl bojovat o přední příčky se pomalu měnil v boj o záchranu. S papírově slabšími soupeři jsme sice získali důležité body, ale atmosféra v týmu a hlavně tréninková morálka některých mladších hráčů byla velmi špatná. Nechuť trénovat a špatné vztahy v týmu měly za následek, že po podzimní části zanechal činnosti trenér. Tým opustil také Šimko.

V jarní části se krize u A – týmu ještě prohloubila. Z výše uvedených důvodů přestal jezdit na zápasy i Milan Reitschmied, který navštěvoval jenom tréninky. Ty se mohly uskutečnit pouze díky účasti dalších starších hráčů – Ondráčka, Šterce a dorostencům. Ze základní sestavy trénovali pouze Janků Lukáš, Sedlák, Kroupa Tomáš. Na zápasy se jezdilo v sedmi a série porážek hrozivě narůstala. Když na závěr sezóny ze zdravotních a osobních důvodů opustili tým i bratři Holasové, musel naskočit Reitschmied, aby se sezóna vůbec dohrála (sestava se skládala ze dvou nahrávačů a čtyř středových hráčů). Tři výhry v posledních kolech znamenaly definitivní záchranu v soutěži a nakonec i celkem lichotivé 6. místo.

Budoucnost mužského volejbalu je ovšem nejistá. Z party, která momentálně hraje mužský volejbal je pouze pár jedinců, kteří to myslí vážně. Pokud není zájem tomuto sportu něco obětovat, nedá se hrát na důstojné úrovni. U každého se někdy vyskytne, že musí volejbal stranou, protože jsou přece jenom důležitější věci. Ale pokud je to stav trvalý, nemá cenu to dělat. 

 

Mgr. Milan Reitschmied

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.